Internet en WiFi aan boord

Toegang tot internet, een goed werkend WiFi netwerk aan boord, het word steeds belangrijker. Veel apparatuur is tegenwoordig via wifi met elkaar in contact, we streamen graag een Netflix serie naar de tv, luisteren naar onze favoriete muziek op spotify. Probeer vandaag de dag de tieners maar eens te vertellen dat er geen internet aan boord is :-)


Speciaal internet pakket

Bij het aanleggen van goed en betrouwbaar internet toegang en een draadloos netwerk kom je op een boot wat meer uitdagingen tegen dan thuis. Vaak zijn we wat verder van de gsm masten vandaan, of blijkt de stalen boot toch wat te doen met de stertke van het netwerk. We hebben inmiddels behoorlijk wat ervaring met het aanleggen van deze netwerken en hebben een uitgekiende set van apparatuur samengesteld waar we heel succesvol mee zijn. GSM modem, super GSM antenne (omni-directioneel voor perfecte dekking) vormen de basis. Eventueel uitgebreid met access-points voor betere dekking van het wifi netwerk. Bedraad, draadloos of een combinatie daarvan, allemaal mogelijk.

Advies gesprek

Elke boot is anders, om een goed advies te geven nemen we veel zaken mee in de afweging, welke apparatuur is er al aan boord, wat is het vaargebied, wensen en eisen aan bandbreedte, etc. We komen graag een inventarisatie doen, en geven daarna een passend advies. Natuurlijk verzorgen we daar ook de installatie en configuratie van de geleverde infrastructuur. Alles word werkend en geinstaleerd overhandigd. Ready to go..